Εταιρικές Ανακοινώσεις

Συμπληρωματική Ανακοίνωση άλλων σημαντικών γεγονότων (19/12/11)

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, τους μετόχους του και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι συμμετείχε στη διαγωνιστική διαδικασία, υποβάλλοντας προσφορά, «για την εύρεση αναδόχου των καταθέσεων και των εργασιών της Τ Bank A.T.E.», που διενήργησε η Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με το άρθρο 63Δ, του ν. 3601/2007 ως ισχύει, καθώς έκρινε αναγκαία την υπαγωγή της Τ Bank A.T.E. στα μέτρα εξυγίανσης που προβλέπει ο ν. 3601/2007.
Ως αποτέλεσμα της ανωτέρω διαδικασίας, η οποία ολοκληρώθηκε την 17η Δεκεμβρίου 2011, το σύνολο των καταθέσεων, οι συμβάσεις εργασίας και τα στοιχεία ενεργητικού (χαρτοφυλάκια δανείων και τίτλων), εκτός ορισμένων συγκεκριμένων υποχρεώσεων, μεταφέρονται στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο εφεξής αναλαμβάνει την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών της T Bank Α.Τ.Ε., διασφαλίζοντας το σύνολο των καταθέσεών της.
Το σύνολο των μεταβιβαζόμενων στοιχείων του ενεργητικού, έχει αποτιμηθεί σε εύλογες αξίες και η οποιαδήποτε αρνητική διαφορά με τα μεταβιβαζόμενα στοιχεία του παθητικού, θα καλυφθεί από το ΤΕΚΕ. Συνεπώς από την εν λόγω μεταβίβαση δεν θα προκύψει κόστος για τους μετόχους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Από το σύνολο των μεταβιβαζόμενων στοιχείων δεν μεταβιβάζονται υποχρεώσεις και δικαιώματα της T Bank Α.Τ.Ε. έναντι των μετόχων της, με εξαίρεση τυχόν υποχρεώσεις της για τυχόν καταβολή μη παραγραφέντων μερισμάτων, υποχρεώσεις και δικαιώματα από δάνεια χαμηλής εξασφάλισης και υβριδικούς τίτλους, συμμετοχές της T Bank Α.Τ.Ε. στις θυγατρικές εταιρείες Aspis Jersey PLC και Aspis Finance PIC, οι συμβατικές σχέσεις της T Bank Α.Τ.Ε. με τις εταιρείες Aspis Capital Α.E. Συμμετοχών, Ασπις Πρόνοια Α.Ε.Α.Ζ., Ασπίς Όμιλος Εταιρειών Α.Ε., Commercial Value Α.Α.Ε. και οι συμβατικές σχέσεις της T Bank Α.Τ.Ε. με τρίτα πρόσωπα που συνδέονται με ασφαλιστικές και επενδυτικές υπηρεσίες που παρείχαν αυτές οι εταιρείες, όλες οι αξιώσεις και υποχρεώσεις αποζημίωσης από οποιανδήποτε αιτία και οι αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις.
Η ανωτέρω διαδικασία ολοκληρώθηκε και είναι οριστική, κατόπιν μελέτης της προσωρινής αξιολόγησης των προς μεταβίβαση στοιχείων ισολογισμού της Τ Βank Α.Τ.Ε., της παροχής όλων των αναγκαίων εγκρίσεων από τη διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της αποδοχής της σχετικής προσφοράς του από την Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα δηλαδή με τις διαδικασίες του ν. 4021/2011, ο οποίος τροποποίησε τον ν. 3601/2007.
Το σύνολο των καταστημάτων του δικτύου της Τ Βank Α.Τ.Ε. εντάσσεται στο δίκτυο των καταστημάτων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και θα λειτουργεί κανονικά από τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011, με το σύνολο του υφιστάμενου προσωπικού του, υπό τη διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να αποφέρει σημαντικά οφέλη στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς οι αποκτηθείσες εργασίες της T Bank Α.Τ.Ε. είναι συμπληρωματικές αυτών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και συνεπώς ενισχύουν περαιτέρω τη στρατηγική ανάπτυξής του.


Επιστροφή στις εταιρικές ανακοινώσεις