Εταιρικές Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Ρυθμιζόμενης πληροφορίας ν.3556.2007-Οργανόγραμμα της Τράπεζας (22/02/08)

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε. για την ορθή πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού και σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν.3340/2005 και την απόφαση 3/347/2005 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνει ότι, η Τράπεζα προσβλέποντας στον εκσυγχρονισμό της οργανωτικής της δομής, στην αναβάθμιση και βελτίωση της εσωτερικής της λειτουργίας και την ενίσχυση της επιχειρησιακής της ανάπτυξης - έχοντας ως γνώμονα τις θεμελιώδεις αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης και τις βέλτιστες πρακτικές αυτής, καθώς και τα συστήματα διοίκησης και διαχείρισης που έχουν υιοθετήσει οι τράπεζες σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο - προχώρησε στην αναμόρφωση του μοντέλου διοικητικής της διάρθρωσης(Οργανόγραμμα της Τράπεζας)



Μία από τις σημαντικότερες μεταβολές στο νέο Οργανόγραμμα αποτελεί η σύσταση Εκτελεστικής Επιτροπής. Αποστολή της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι η υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου στο στρατηγικό, οργανωτικό και διοικητικό σχεδιασμό της Τράπεζας καθώς και η ανάληψη μέρους των εγκριτικών διαδικασιών και αρμοδιοτήτων του. Στο έργο της περιλαμβάνεται και η παρακολούθηση των επιχειρηματικών δράσεων, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η αποτελεσματική υλοποίηση της στρατηγικής της Τράπεζας, εντός του κανονιστικού πλαισίου.



Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση σε θέσεις ευθύνης ανώτερων στελεχών, με πολυετή εμπειρία και παρουσία στον τραπεζικό χώρο:



-Στη νεοσυσταθείσα Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Λειτουργικών Υπηρεσιών της Τράπεζας, επικεφαλής τοποθετείται ο κ. Γεώργιος Ξυφαράς, ενώ ο κ. Αλέξανδρος Τοπάλογλου και η κα Γιούλα Παπαζήση, αναλαμβάνουν καθήκοντα στις δύο από τις τρεις προβλεπόμενες θέσεις Αναπληρωτών Γενικών Διευθυντών,



-Στη νεοσυσταθείσα Γενική Διεύθυνση Εργασιών Δικτύου της Τράπεζας τοποθετείται επικεφαλής η κα Κέκη Αγγελική, ενώ ο κ. Γρηγόρης Ηλιόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή στη μία από τις τέσσερις προβλεπόμενες θέσεις Αναπληρωτών Γενικών Διευθυντών,
-Στη νεοσυσταθείσα Γενική Διεύθυνση Επενδυτικής Τραπεζικής και Θυγατρικών ο κ. Μάριος Βαρότσης αναλαμβάνει καθήκοντα Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή,



-Στη νεοσυσταθείσα Γενική Διεύθυνση Περιουσίας η κα. Παληού Χρυσάνθη αναλαμβάνει καθήκοντα Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας.
Ο κ. Αθανάσιος Διονάς αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών της Τράπεζας.



Όσον αφορά στις θέσεις ευθύνης που υπολείπονται και δεν έχουν εισέτι πληρωθεί, η Τράπεζα, θα ενημερώσει εγκαίρως το επενδυτικό κοινό σε περίπτωση γεγονότος, που χρήζει ανακοίνωσης.


Επιστροφή στις εταιρικές ανακοινώσεις