Εταιρικές Ανακοινώσεις

Σχολιασμός Δημοσιευμάτων (26/02/08)

Σε συνέχεια της υπ' αριθμόν πρωτ. 898/25.2.2008 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και εξ αφορμής πρόσφατων δημοσιευμάτων μερίδας του ημερήσιου Τύπου και των ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σχετικών με τα αναμενόμενα αποτελέσματα της Τράπεζας για την οικονομική χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2007, γνωστοποιείται στο επενδυτικό κοινό και σε κάθε ενδιαφερόμενο, ότι τα δημοσιεύματα αυτά εκφράζουν εκτιμήσεις και θέσεις των αναλυτών και των συντακτών οικονομικών ειδήσεων, τα οποία η Διοίκηση κατά πάγια τακτική δεν σχολιάζει.


Άλλωστε, κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν δημοσιευτεί εκτιμήσεις για το ύψος των αποτελεσμάτων της Τράπεζας για την οικονομική χρήση του 2007, που κυμαίνονται μεταξύ του 1/3 έως και σχεδόν του ισόποσου των περυσινών αποτελεσμάτων, χωρίς μάλιστα να προσδιορίζεται με σαφήνεια το εάν οι εκτιμήσεις αυτές αφορούν τα προ ή μετά φόρων αποτελέσματα, γεγονός το οποίο δεν είναι δυνατόν να σχολιαστεί ή και να σχολιάζεται από την Τράπεζα, κάθε φορά που αυτές εμφανίζονται.


Εν προκειμένω, σημειώνεται ότι η Τράπεζα ευρίσκεται ακόμη στη διαδικασία επεξεργασίας των στοιχείων και ελέγχου αυτών, από τους Ορκωτούς Ελεγκτές, προκειμένου να συνταχθούν και να δημοσιευτούν οι Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις για τη χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2007. Συνεπώς, οποιοδήποτε σχετικό δημοσίευμα είναι πρόωρο και δεν βασίζεται σε οριστικά και επίσημα στοιχεία της Τράπεζας, αλλά πιθανώς σε υπολογιστικά στοιχεία των συντακτών των δημοσιευμάτων.


Η Τράπεζα με νεώτερη ανακοίνωσή της, θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για την ακριβή ημερομηνία δημοσίευσης των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της χρήσεως 2007 και πάντως εντός των προβλεπόμενων, από το νόμο, προθεσμιών.





Επιστροφή στις εταιρικές ανακοινώσεις