Εταιρικές Ανακοινώσεις

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Αποφάσεις Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 2ας Μαΐου 2008 (2/05/08)

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε. για την ορθή και αξιόπιστη πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού, των μετόχων και κάθε ενδιαφερόμενου σύμφωνα με τα άρθρα 11 και 18 του ν.3371/2005 και το άρθρο 278 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, γνωστοποιεί ότι, την 2η Μαΐου 2008, ημέρα Παρασκευή στην Αίθουσα του Παλαιού Χρηματιστηρίου, οδός Πεσμαζόγλου 1, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των κ.κ. Μετόχων, προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης.


Στη Γενική Συνέλευση νομίμως παρέστησαν, αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου, μέτοχοι εκπροσωπούντες 83.630.147 μετοχές και ψήφους, επί συνόλου 142.232.982 μετοχών και ψήφων, ήτοι ποσοστό 58,8% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. Συγκεντρώνοντας την απαιτούμενη εκ του νόμου απαρτία, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ως εξής:



1ο θέμα

Η Γενική Συνέλευση των κ.κ. Μετόχων ενέκρινε α) τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις και τα Ετήσια Συνοπτικά Οικονομικά Στοιχεία, σε ατομική και ενοποιημένη βάση, που συντάχθηκαν κατά τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης, για τη χρήση του έτους 2007, μαζί με τις σχετικές Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών της Τράπεζας, β) ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ποσού Ευρώ 0,25 ανά μετοχή.


Δικαιούχοι μερίσματος θα είναι οι κάτοχοι μετοχών της Τράπεζας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 19ης Ιουνίου 2008, ημέρα Πέμπτη, οι οποίοι θα εμφανίζονται και στο "Αρχείο Προσδιορισμού Δικαιούχων Μερίσματος” της Ε.Χ.Α.Ε. Συμμετοχών (πρώην Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών). Από την 20η Ιουνίου 2008, ημέρα Παρασκευή, η μετοχή της Τράπεζας θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσεως 2007, ενώ η καταβολή του μερίσματος, εκκινεί την 30η Ιουνίου 2008, ημέρα Δευτέρα. Το μέρισμα θα καταβληθεί κατά τη διαδικασία που προβλέπει ο Κανονισμός του Χρηματιστηρίου Αθηνών (άρθρο 329) και του Συστήματος Άϋλων Τίτλων.


2ο θέμα

Η Συνέλευση αποφάσισε την απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, εκτελεστικών και μη εκτελεστικών, καθώς και των Ορκωτών Ελεγκτών της Τράπεζας από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της λήξασας εταιρικής χρήσεως, από 1ης Ιανουαρίου 2007 έως 31ης Δεκεμβρίου 2007.


3ο θέμα

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τις αμοιβές και αποζημιώσεις των εκτελεστικών και μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας που καταβλήθηκαν για τη λήξασα εταιρική χρήση, από 1ης Ιανουαρίου 2007 έως 31ης Δεκεμβρίου 2007.


4ο θέμα

Η Γενική Συνέλευση προενέκρινε τις αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας για την εταιρική χρήση του έτους 2008 και μέχρι τη σύγκληση της επόμενης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.


5ο θέμα

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την ανάθεση του τακτικού ελέγχου της Τράπεζας για την τρέχουσα εταιρική χρήση στην Ελεγκτική Εταιρεία με την επωνυμία "PRICE WATERHOUSE COOPERS Ανώνυμη Ελεγκτική Εταιρεία”, από την οποία ορίστηκαν οι κ.κ Κωνσταντίνος Μιχαλάτος του Ιωάννη (Αρ.Μ. Σ.Ο.ΕΛ. 17701) και o Δημήτριος Σουρμπής του Ανδρέα (Αρ.Μ. Σ.Ο.ΕΛ. 16891) ως Τακτικοί και οι κ.κ Κυριάκος Ριρής του Γεωργίου (Αρ.Μ. Σ.Ο.ΕΛ. 12111 ) και o Βασίλειος Γούτης του Χρήστου (Αρ.Μ. Σ.Ο.ΕΛ. 10411) ως Αναπληρωματικοί Ορκωτοί Ελεγκτές και ενέκρινε την αμοιβή της.


6ο θέμα

Η Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 18 παράγραφος 7 του κ.ν. 2190/20 και το άρθρο 4 του ν. 3016/2002, αποφάσισε την επικύρωση της εκλογής:


- του κ. Άγγελου Φιλιππίδη ως νέου Προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου,

- του Ιωάννη Χαλικιά, ως νέου ανεξάρτητου, μη εκτελεστικού μέλους σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Γ. Δρακάτου.


7ο θέμα


Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την εναρμόνιση του Καταστατικού της Τράπεζας προς τις νέες τροποποιηθείσες διατάξεις του κ.ν. 2190/1920, «περί ανωνύμων εταιρειών».


9ο θέμα

Η Γενική Συνέλευση σύμφωνα με το άρθρο 23α του κ.ν. 2190/20 «περί ανωνύμων εταιρειών» ενέκρινε, ως προς τους ουσιώδεις όρους τους, τις συναφθείσες συμβάσεις εργασίας μεταξύ της Τράπεζας και των κατωτέρω προσώπων: α) του Προέδρου της Τράπεζας, κ. Άγγελου Φιλιππίδη, β) της Γενικής Διευθύντριας Δικτύου, κας Αγγελικής Κέκη και γ) του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών και Λειτουργικών Υπηρεσιών, κ. Γεώργιου Ξυφαρά.


10ο θέμα

Η Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 23 του κ.ν.2190/1920 και το άρθρο 16 του Καταστατικού, χορήγησε άδεια στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Διευθυντές της Τράπεζας προκειμένου να μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο ή στη Διεύθυνση εταιρειών συνδεδεμένων και συμμετοχικού ενδιαφέροντος που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς.


13ο θέμα

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την εφαρμογή "Προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών", σύμφωνα με το άρθρο 16 του κ.ν. 2190/1920 "περί ανωνύμων εταιρειών", όπως ισχύει. Ειδικότερα, αποφάσισε την απόκτηση από την Τράπεζα ιδίων μετοχών μέχρι κατ' ανώτατο όριο 10 εκ. μετοχών, με εύρος τιμής αγοράς, κατώτατη και ανώτατη: 3,70 Ευρώ, (ονομαστική αξία) έως 19 Ευρώ. Οι αποκτήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν εντός είκοσι τεσσάρων (24) μηνών από τη 2α Μαίου 2008, ημερομηνία λήψης της σχετικής απόφασης από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων.


16ο θέμα

Η Γενική Συνέλευση των μετόχων αποφάσισε την αλλαγή της επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου που χρησιμοποιεί η εταιρεία στις διεθνείς συναλλαγές της ως εξής:





  1. Ξενόγλωσση επωνυμία: "TT HELLENIC POSTBANK S.A.",

  2. Ξενόγλωσση διακριτικού τίτλου: "HELLENIC POSTBANK",



Μετά τα ανωτέρω το άρθρο 2 του Καταστατικού της Τράπεζας διαμορφώνεται ως εξής:


"Άρθρο 2

Επωνυμία

Η επωνυμία της Εταιρείας είναι "ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία", διακριτικός δε τίτλος αυτής είναι "ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ". Στις διεθνείς συναλλαγές της η Εταιρεία χρησιμοποιεί την επωνυμία "TT HELLENIC POSTBANK S.A" και το διακριτικό τίτλο "HELLENIC POSTBANK" ή πιστή μετάφραση αυτών σε οποιαδήποτε άλλη ξένη γλώσσα".



Λόγω μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του νόμου και του Καταστατικού απαρτίας δεν συζητήθηκαν και δεν ελήφθησαν αποφάσεις επί των θεμάτων 8, 11, 12, 14, 15 της Ημερήσιας Διάταξης.


Η Α' Επαναληπτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τη 16η Μαΐου 2008, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00, στην Αίθουσα του Παλαιού Χρηματιστηρίου, οδός Πεσμαζόγλου 1, Αθήνα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.


Επιστροφή στις εταιρικές ανακοινώσεις