Εταιρικές Ανακοινώσεις

Α’ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των κ.κ. μετόχων της τράπεζας την 16η Μαϊου 2008 (6/05/08)

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, για την ορθή πληροφόρηση των κ.κ. Μετόχων και κάθε ενδιαφερομένου και σύμφωνα με το άρθρο 277 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενημερώνει σχετικά με τα κατωτέρω:



Κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των κ.κ. Μετόχων της Τράπεζας, την 2α Μαΐου 2008, λόγω μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του νόμου και του Καταστατικού απαρτίας δεν συζητήθηκαν και δεν ελήφθησαν αποφάσεις επί των θεμάτων 8, 11, 12, 14, 15 της αρχικής Ημερήσιας Διάταξης.


Ως εκ τούτου οι κ.κ. Μέτοχοι καλούνται σε Α΄ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη 16η Μαΐου 2008, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00, στην Αίθουσα του Παλαιού Χρηματιστηρίου, οδός Πεσμαζόγλου 1, Αθήνα, προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις επί των προαναφερθέντων θεμάτων:


Θέμα 8ο

Τροποποίηση του άρθρου 4 του Καταστατικού της Τράπεζας (περί σκοπού), για την εναρμόνιση και προσαρμογή του με το ν. 3601/2007 και το ν. 3606/2007 και τη διαμόρφωσή του σε ενιαίο κείμενο.


Θέμα 11ο

Ανανέωση της προβλεπόμενης από το Καταστατικό εξουσίας του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να αποφασίζει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μερικά ή ολικά, με την έκδοση νέων μετοχών, με παροχή σχετικής εξουσιοδότησης από τη Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 1β του κ.ν. 2190/1920 «περί ανωνύμων εταιρειών».


Θέμα 12ο

Ανανέωση της προβλεπόμενης από το Καταστατικό εξουσίας του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να αποφασίζει την έκδοση ομολογιακού δανείου σύμφωνα με το άρθρο 3α του κ.ν. 2190/1920 και το ν. 3156/2003, με παροχή σχετικής εξουσιοδότησης από τη Γενική Συνέλευση.


Θέμα 14ο

Θέσπιση «Προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στο προσωπικό της Τράπεζας, καθώς και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών», σύμφωνα με το άρθρο 13, παράγραφος 13, του κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύει και παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.


Θέμα 15ο

Τροποποίηση του θεσπισθέντος από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 18ης Απριλίου 2007, Προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης απόκτησης μετοχών (Stock Option Plan).



Συμμετοχή στην Α’ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των κ.κ. Μετόχων, αυτοπροσώπως είτε δια αντιπροσώπου:

Θα θέλαμε να γνωρίσουμε ότι η Τράπεζα προς διευκόλυνση των κ.κ. Μετόχων οι οποίοι παρέστησαν στην Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα την 2α Μαΐου 2008 και εξέφρασαν την πρόθεσή τους να παραστούν και στην Ά Επαναληπτική Γενική Συνέλευση προχώρησε μέσω της ΕΧΑΕ Συμμετοχών Α.Ε. «σε παράταση των αρχικών δεσμεύσεων των μετοχών μέχρι την 16η Μαΐου 2008».


Σε κάθε περίπτωση, στη Γενική Συνέλευση μπορούν να λάβουν μέρος και να ψηφίσουν όλοι ανεξαιρέτως οι μέτοχοι της Τράπεζας, είτε αυτοπροσώπως, είτε δια αντιπροσώπου. Οι κ.κ. Μέτοχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση πρέπει, μέσω του χειριστή τους στο Σύστημα Άϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.), να δεσμεύσουν το σύνολο ή μέρος των μετοχών που κατέχουν και να παραλάβουν από τον ίδιο βεβαίωση δέσμευσης μετοχών, την οποία πρέπει να καταθέσουν στην Τράπεζα μαζί με τα τυχόν πληρεξούσια αντιπροσώπευσης, στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων, Πεσμαζόγλου 2-6, Αθήνα, (τηλ. 2103704755, fax. 3704007) πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης (ήτοι μέχρι την 9η Μαΐου 2008). Σε περίπτωση που δεν έχει ορισθεί χειριστής και οι μετοχές τηρούνται σε ειδικό λογαριασμό, η βεβαίωση δέσμευσης μετοχών θα χορηγείται από τη Διεύθυνση Εκκαθάρισης, Διακανονισμού & Καταχώρισης της Ε.Χ.Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (πρώην Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών).


Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του νόμου απαρτίας, για το σύνολο ή για ορισμένα θέματα της αρχικής Ημερήσιας Διάταξης, οι κ.κ. Μέτοχοι θα κληθούν σε Β’ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, την 30η Μαΐου 2008, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00, στην Αίθουσα του Παλαιού Χρηματιστηρίου, οδός Πεσμαζόγλου 1, Αθήνα.





Επιστροφή στις εταιρικές ανακοινώσεις