Εταιρικές Ανακοινώσεις

Καταβολή Μερίσματος Εταιρικής Χρήσης Έτους 2007 (11/06/08)

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε., κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 279 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών και σύμφωνα με τη απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 2ας Μαΐου 2008, γνωστοποιεί τα κατωτέρω:



• Το μέρισμα για την εταιρική χρήση του έτους 2007 ανέρχεται σε 0,25 Ευρώ ανά μετοχή.


• Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος θα είναι οι κάτοχοι μετοχών της Τράπεζας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 19ης Ιουνίου 2008, ημέρα Πέμπτη, οι οποίοι θα εμφανίζονται και στο «Αρχείο Προσδιορισμού Δικαιούχων Μερίσματος» της Υποδιεύθυνσης Εξυπηρέτησης Εκδοτριών της Ε.Χ.Α.Ε. Συμμετοχών.


• Από την 20η Ιουνίου 2008, ημέρα Παρασκευή, σύμφωνα και με το ανακοινωθέν Οικονομικό Ημερολόγιο της Τράπεζας, η μετοχή της Τράπεζας θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2007.


• Η καταβολή του μερίσματος θα αρχίσει από την 30η Ιουνίου 2008, ημέρα Δευτέρα.


Το μέρισμα θα καταβληθεί κατά τη διαδικασία που προβλέπει ο Κανονισμός του Χρηματιστηρίου Αθηνών (άρθρο 329) και του Συστήματος Άϋλων Τίτλων (άρθρο 39) με έναν από τους κάτωθι τρόπους:


• μέσω του εκάστοτε εξουσιοδοτημένου από το μέτοχο για την είσπραξη των αναλογούντων σε αυτόν μερισμάτων Χειριστή στο Σύστημα Άϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.),


• απευθείας στο μέτοχο, μέσω του δικτύου των Καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε., με επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και αντίγραφο των στοιχείων του Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδικός Αριθμός Μερίδας Επενδυτή στο Σύστημα Άϋλων Τίτλων), αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου, στις κατωτέρω περιπτώσεις:


α. εάν ο μέτοχος έχει δηλώσει στη Διεύθυνση Εκκαθάρισης, Διακανονισμού & Καταχώρισης της Ε.Χ.Α.Ε. Συμμετοχών ότι επιθυμεί να εισπράττει ο ίδιος τα μερίσματα των οποίων είναι δικαιούχος και όχι μέσω των Χειριστών της Μερίδας του,


β. εάν ο μέτοχος έχει ανακαλέσει την σχετική εξουσιοδότηση προς το Χειριστή (τουλάχιστον πέντε εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία πληρωμής του μερίσματος με σχετική αίτηση, 13 παρ. 5 Κανονισμού Σ.Α.Τ.).


γ. εάν οι μετοχές βρίσκονται στον «ειδικό λογαριασμό» της Μερίδας του.


Σε περίπτωση που προσέλθει αντιπρόσωπος, απαραίτητη είναι η προσκόμιση νόμιμα θεωρημένης (από αρμόδια αρχή) εξουσιοδότησης ή πληρεξουσίου εγγράφου.



Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι μέτοχοι να επικοινωνούν με το Τμήμα εξυπηρέτησης Μετόχων της Τράπεζας (τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-3704754, 3704755).






Επιστροφή στις εταιρικές ανακοινώσεις