Εταιρικές Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση άλλων σημαντικών γεγονότων (3/10/08)


Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε., σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν. 3340/2005 σε συνδυασμό με τα άρθρα 1 και 4 της 3/347/2005 απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνει ότι:



1. στο πλαίσιο σχετικών αποφάσεων των Διοικητικών Συμβουλίων της Τράπεζας και των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε., τα δυο μέρη, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες τους στον τομέα της ασφαλιστικής αγοράς, θα προχωρήσουν στην από κοινού σύσταση θυγατρικής μεσιτικής ασφαλιστικής εταιρείας, με σκοπό την προώθηση μέσω των υφιστάμενων δικτύων τους, branded τραπεζοασφαλιστικών (Βankassurance) και παραδοσιακών ασφαλιστικών προϊόντων, σε συνεργασία με τις σημαντικότερες ασφαλιστικές εταιρείες της αγοράς. Η κίνηση αυτή αντανακλά την πρόθεση των Διοικήσεων των εταιρειών να διευρύνουν το πλαίσιο της επιτυχούς τους συνεργασίας, εξυπηρετώντας παράλληλα με τον προσφορότερο τρόπο, τα συμφέροντα της πελατείας τους και δημιουργώντας αξία για τους μετόχους τους.



2. υλοποίησης σχετικής συμφωνίας των δυο μερών, προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη συμμετοχή της Τράπεζας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την επωνυμία «ΜΠΕΣΤΛΑΪΝ CARDS ΠΑΡΟΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Α.Ε.», καταβάλοντας συνολικό ποσό ύψους 18.900.200 ευρώ, προς ανάληψη 9.680.000 νέων κοινών, ονομαστικών μετοχών, με τιμή διάθεσης 1,9525 ευρώ εκάστη. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, το ποσοστό συμμετοχής της Τράπεζας στο μετοχικό κεφάλαιο της ανωτέρω εταιρείας θα ανέλθει σε πενήντα τοις εκατό (50%). Το ισχυρό πλέον νέο κεφάλαιο της εταιρείας θέτει τις βάσεις για την ενίσχυση της δραστηριοποίησης της Τράπεζας στον τομέα της έκδοσης και διαχείρισης χρεωστικών και πιστωτικών καρτών και την περαιτέρω διείσδυση της στον τομέα αυτό, στοχεύοντας στη διεκδίκηση μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς.




Επιστροφή στις εταιρικές ανακοινώσεις