Εταιρικές Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος Α.Τ.Ε. στο πλαίσιο εφαρμογής Προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης απόκτησης μετοχών, σύμφωνα με το άρθρο 13 κ.ν. 2190/20 "περί ανωνύμων εταιρειών" (τιμή διάθεσης 3,70 Ευρώ). (5/12/08)



Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε. ενόψει της εφαρμογής του δεύτερου σκέλους του "Προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης απόκτησης μετοχών", (εφεξής το "Πρόγραμμα"), το οποίο θεσπίστηκε αρχικώς με την από 18ης Απριλίου 2007 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας και κατόπιν τροποποιήθηκε μερικώς με την από 16ης Μαΐου 2008 απόφαση της Α' Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σχετικά με τα κατωτέρω:


1. Το Πρόγραμμα υλοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 13 του κ.ν. 2190/1920 "περί ανωνύμων εταιρειών" και σύμφωνα με τους όρους του σχετικού "Κανονισμού Λειτουργίας και Συμμετοχής στο Πρόγραμμα Διάθεσης μετοχών του Ομίλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου Ελλάδος Α.Τ.Ε.", συνίσταται δε στη χορήγηση δικαιωμάτων προαίρεσης απόκτησης μετοχών.


2. Δικαιούχοι: Το Πρόγραμμα απευθύνεται συνολικά σε 1.118 δικαιούχους (ήτοι σε 2 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία σύμφωνα με το άρθρο 12 του Καταστατικού της Τράπεζας υπέχουν θέση εκπροσώπου των εργαζομένων σε αυτό, στο προσωπικό της Τράπεζας και στο προσωπικό των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών, κατά την έννοια του άρθρου 42 ε παρ. 5 κ.ν. 2190/20), στους οποίους θα χορηγηθούν αντίστοιχα σε αριθμό "Πιστοποιητικά Δικαιώματος Απόκτησης Μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος Α.Τ.Ε.". Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, δικαιούχοι του Προγράμματος είναι όσοι κατά την 31η Δεκεμβρίου εκάστου έτους, που προηγείται εκείνου κατά το οποίο θα ασκηθούν τα δικαιώματα προαίρεσης απόκτησης μετοχών, θα έχουν συμπληρώσει προϋπηρεσία τουλάχιστον έξι (6) μηνών και σε κάθε περίπτωση εφόσον κατά την ημερομηνία άσκησης των ως άνω δικαιωμάτων εξακολουθούν να απασχολούνται στον Όμιλο.


3. Δικαιώματα: Σύμφωνα με την από 28ης Νοεμβρίου 2008 απόφασή του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, κατά το έτος 2008, θα χορηγηθούν στους δικαιούχους συνολικά 1.407.562 δικαιώματα ενώ από το 2007 (πρώτο έτος εφαρμογής του Προγράμματος) εκκρεμούν 42.228 μη ασκηθέντα δικαιώματα. Η κατανομή των δικαιωμάτων θα γίνει ισότιμα σε όλους τους δικαιούχους, ενώ η αντιστοιχία είναι μία μετοχή για κάθε δικαίωμα.


4. Χαρακτηριστικά των χορηγούμενων Δικαιωμάτων: Τα δικαιώματα που απονέμονται, χορηγούν στον κάθε δικαιούχο το δικαίωμα να συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας ή στη διάθεση ιδίων μετοχών από την Τράπεζα, για αριθμό κοινών, ονομαστικών μετά δικαιώματος ψήφου μετοχών ίσο με τον αριθμό των δικαιωμάτων που του έχουν απονεμηθεί. Τα δικαιώματα είναι προσωποπαγή, μη μεταβιβάσιμα, χορηγούνται αποκλειστικά στους δικαιούχους και δεν εκχωρούνται σε τρίτους. Δεν επιτρέπεται η επιβάρυνσή τους με βάρη ή άλλα εμπράγματα δικαιώματα. Κάθε διάθεση ή επιβάρυνση αυτών είναι απολύτως άκυρη έναντι της Τράπεζας και συνεπάγεται την αυτοδίκαιη και άμεση ακύρωση και απόσβεση του δικαιώματος. Τα δικαιώματα συνιστούν οικειοθελείς παροχές της Τράπεζας.


5. Ικανοποίηση δικαιωμάτων προαίρεσης μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ή διάθεσης ιδίων μετοχών: Όσον αφορά την «ικανοποίηση των δικαιωμάτων προαίρεσης» σύμφωνα με το άρθρο 13, παράγραφος 13 του κ.ν. 2190/20 και την από 16ης Μαΐου 2008 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο - μετά το χρόνο άσκησης των δικαιωμάτων από τους δικαιούχους - δύναται να προβαίνει, μεμονωμένα ή συνδυαστικά, σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης απόκτησης μετοχών, χωρίς τροποποίηση του Καταστατικού και χωρίς δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων ή σε διάθεση ιδίων μετοχών που αποκτά ή έχει αποκτήσει η Τράπεζα σύμφωνα με το άρθρο 16 του κ.ν. 2190/20.


6. Τιμή διάθεσης: Η τιμή διάθεσης ανέρχεται σε τρία ευρώ και εβδομήντα λεπτά (3,70 Ευρώ) και ισούται με την ονομαστική αξία των μετοχών της Τράπεζας.


7. Χρόνος και διαδικασία άσκησης των δικαιωμάτων από τους δικαιούχους: Σύμφωνα με την από 28ης Νοεμβρίου 2008 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η χρονική περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων εκκινεί την 15η Δεκεμβρίου 2008 και λήγει τη 20η Δεκεμβρίου 2008. Οι δικαιούχοι έχουν το δικαίωμα να προβούν σε ολική ή μερική άσκηση των Δικαιωμάτων τους, με έγγραφη δήλωσή τους. Το Διοικητικό Συμβούλιο δύναται να προβαίνει σε μετακίνηση ή παράταση της χρονικής αυτής περιόδου καθώς και να θεωρεί λήξασα την ανωτέρω διαδικασία σε περίπτωση που η τελευταία ολοκληρωθεί πριν από την εκπνοή της ως άνω χρονικής περιόδου.


8. Μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας: Το υφιστάμενο, προ της άσκησης των δικαιωμάτων, μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας ανέρχεται σε 526.262.033,40 ευρώ, διαιρούμενο σε 142.232.982 κοινές μετοχές, ονομαστικής αξίας 3,70 ευρώ εκάστη.





Επιστροφή στις εταιρικές ανακοινώσεις