Εταιρικές Ανακοινώσεις

Σχολιασμός δημοσιεύματος - Απάντηση σε Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (4/03/09)


Στο πλαίσιο της ορθής, έγκαιρης και πλήρους ενημέρωσης των μετόχων, του επενδυτικού κοινού, κάθε ενδιαφερόμενου και κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (επιστολή 868/4.3.2009), εξ αφορμής πρόσφατων δημοσιευμάτων σε ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, γνωστοποιείται ότι πρόκειται για δημοσιογραφικές πληροφορίες και όχι επίσημη ενημέρωση εκ μέρους της Τράπεζας, τις οποίες η Διοίκηση κατά πάγια τακτική δεν σχολιάζει.


Εν προκειμένω, σχετικά με την αναφορά του δημοσιεύματος σε ενδεχόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, σημειώνεται ότι στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του προσεχούς Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα συνεδριάσει την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009, συμπεριλαμβάνεται προς συζήτηση και λήψη αποφάσεως, προκειμένου ακολούθως να προταθεί προς την Γενική Συνέλευση, θέμα αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, μέχρι του ποσού των 526 εκ. ευρώ περίπου, προκειμένου να ενισχυθεί η κεφαλαιακή της βάση.


Εφόσον υπάρξει η σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η Τράπεζα με νεώτερη ανακοίνωσή της κατά την δημοσίευση της Πρόσκλησης των μετόχων σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, θα ενημερώσει για τις λεπτομέρειες της αύξησης, μέσω της προβλεπόμενης Ειδικής Έκθεσης, σύμφωνα με το άρθρο 9, του ν.3016/2002 και το άρθρο 4.1.4.1.1. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών.




Επιστροφή στις εταιρικές ανακοινώσεις