Εταιρικές Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση (1/04/10)

Στο πλαίσιο της ορθής, έγκαιρης και πλήρους ενημέρωσης των μετόχων, του επενδυτικού κοινού και κάθε ενδιαφερόμενου, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο γνωστοποιεί σύμφωνα με το Ν. 3340/2005, σε συνδυασμό με το άρθρο 2, παρ. 2 (δ), της Απόφασης 3/347/12.07.2005, του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια των από 9ης Φεβρουαρίου 2010 και 2ας Μαρτίου 2010, σχετικών εταιρικών του ανακοινώσεων, ότι αναφορικά με την πρόθεσή του για την απόκτηση συμμετοχής, επί του συνολικού, μετά από την ολοκλήρωση της αυξήσεως, μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Aspis Bank Α.Τ.Ε., σε ποσοστό που θα κυμαίνεται από 30% έως κατ' ανώτατο όριο 32,9%, από τις τυχόν τελικά αδιάθετες μετοχές,



I. ενεγράφη στο «Βιβλίο Ζήτησης»(*), για την απόκτηση από τις «αδιάθετες μετοχές» που προέκυψαν, ικανού αριθμού νέων μετοχών, ώστε να εξασφαλίζεται ποσοστό συμμετοχής ύψους 32,9% επί του τελικού μετοχικού κεφαλαίου, στην τιμή διάθεσης των 0,60 λεπτών του ευρώ ανά μετοχή,



II. έλαβε από τις «αδιάθετες μετοχές» που προέκυψαν, βάσει της από 1ης Απριλίου 2010 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Aspis Bank A.T.E., συνολικά 50.094.030 νέες μετοχές, προκειμένου μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, να κατέχει ποσοστό 32,90% επί του τελικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου αυτής.




Δεδομένου ότι η Aspis Bank A.T.E. ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην έκδοση «Συμπληρώματος Ενημερωτικού Δελτίου», παρέχοντας παράλληλα στους επενδυτές, δικαίωμα υπαναχώρησης από την αγορά ή την εγγραφή τους στην αύξηση με οποιονδήποτε τρόπο, σημειώνεται ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διατηρεί αντίστοιχο δικαίωμα αναλογικής υπαναχώρησης, προκειμένου το ποσοστό συμμετοχής του στο τελικό μετοχικό κεφάλαιο της Aspis Bank A.T.E., μετά την ολοκλήρωση της αύξησης και σε κάθε περίπτωση, να διαμορφωθεί στο ποσοστό του 32,90%.



(*) σύμφωνα με τους «Όρους Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου», (ενότητα 4.3. του Ενημερωτικού Δελτίου της Aspis Bank A.T.E., ημερομηνίας 8ης Μαρτίου 2010).




Επιστροφή στις εταιρικές ανακοινώσεις