Εταιρικές Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση - Συνέντευξη κ.Τσουπίδη (28/06/07)

Ο κ. Πάνος Τσουπίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, εξέφρασε προσωπικές του εκτιμήσεις και θέσεις επί σειράς ζητημάτων που του τέθηκαν.



Ειδικότερα ανέφερε ότι προσμένεται αύξηση στα κέρδη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου το 2007, συναρτήσει της ενίσχυσης των χορηγήσεων στη λιανική πίστη, ενώ εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αναμένεται να σημειώσουν αύξηση της τάξεως του 20% περίπου. Ανέφερε, επίσης, ότι αναμένεται το μέρισμα που θα διανεμηθεί για τη χρήση του έτους 2007 να είναι αυξημένο.



Σε ότι αφορά τις χορηγήσεις προς τα νοικοκυριά τόνισε ότι προβλέπεται, με βάση και τα μέχρι τώρα δεδομένα, να σημειωθεί αύξηση κατά περίπου 40% το τρέχον έτος και το συνολικό χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων της Τράπεζας να ανέλθει περίπου στα 7 δισ. ευρώ.



Όπως δήλωσε ο κ. Τσουπίδης το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν σκοπεύει να επεκταθεί στο εξωτερικό πριν το 2009 καθώς προέχει η ισχυροποίηση της θέσης του στην εγχώρια αγορά.



Σε ότι αφορά τη συμμετοχή που κατέχει στην Τράπεζα Αττικής το Τ.Τ., υπογράμμισε πως εξετάζεται η δυνατότητα να διατεθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους.



Τέλος, όσον αφορά το ενδεχόμενο να προχωρήσει το Ελληνικό Δημόσιο σε διάθεση επιπλέον ποσοστού που κατέχει, ο κ. Τσουπίδης δήλωσε ότι η απόφαση για το θέμα αυτό ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, σημειώνοντας ότι το Τ.Τ. είναι έτοιμο, η δε περαιτέρω υποχώρηση του ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου θα προσδώσει, κατά γενική ομολογία, μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη αποφάσεων από την πλευρά της Διοίκησης.




Επιστροφή στις εταιρικές ανακοινώσεις