Εταιρικές Ανακοινώσεις

Επιτυχημένη διάθεση του 20% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος Α.Τ.Ε. από το Ελληνικό Δημόσιο (12/07/07)

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε. στα πλαίσια της ορθής και έγκαιρης πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού και κάθε ενδιαφερόμενου, ενημερώνει ότι ο μέτοχος «Ελληνικό Δημόσιο» ανακοίνωσε σήμερα ότι με ημερομηνία 11ης Ιουλίου 2007, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διάθεση 28.173.354 κοινών μετοχών της Τράπεζας, με ιδιωτική τοποθέτηση σε ειδικούς επενδυτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών.



Η διάθεση αυτή έγινε στα πλαίσια του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, με τιμή διάθεσης κάθε μετοχής τα 18,10 ευρώ, σημειώνοντας μικρό premium σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Δευτέρας 9 Ιουλίου 2007, υπερκαλύφθηκε περίπου 3 φορές, τα δε έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου ανήλθαν σε περίπου 510 εκ. Ευρώ.



Μετά την ανωτέρω διάθεση των μετοχών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 20% των δικαιωμάτων ψήφου επί του υφιστάμενου μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, το άμεσο ποσοστό συμμετοχής του βασικού μετόχου «Ελληνικό Δημόσιο» στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας κατήλθε σε 34,43% από 54,43%, ενώ το έμμεσο ποσοστό συμμετοχής του, ύψους 10%, μέσω της εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε.», παρέμεινε αμετάβλητο.



Όλες οι μετοχές που διατέθηκαν είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ανήκαν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου.




ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ Η.Π.Α., ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ, ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ Η ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.




Επιστροφή στις εταιρικές ανακοινώσεις